Flash
 
22 Mayıs 2012, Salı
Seri İlan
Kategori: Cenaze İlanları
Program Arşivi

Gösterim: 841

Gösterim: 948
Terme Hava Durumu

SAMSUN

Şans Oyunları

 

Döviz Kurları
Altın Fiyatları

 




 
 
  Ana Sayfa        Tarım
Fındık Dönüm Paraları Mart 2010 da
Bakan Eker'in Samsun'da yaptığı açıklamada dönüm başına ödenecek olan 150 TL Mart 2010 da üreticilerin hesabına aktarılacağı bilgisini verdi.
02 Mart 2010, Pazartesi  06:41 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Eker´in Samsun´da yaptığı açıklamada dönüm başına ödenecek olan 150 TL Mart 2010 da üreticilerin hesabına aktarılacağı bilgisini verdi.

AK Parti İl Başkanlığı ziyareti esnasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Biz fındıkla ilgili çok önemli bir proje başlattık 2009 yılında. Kayıt altında olan yerlerde biz yılda dekar başına 150 lira para veriyoruz. Mart ayı içerisinde bu para bir defa daha ödenecek. Bu parada 700 milyon liranın üzerinde, mart ayı içerisinde bunu fındık üreticilerine ödeyeceğiz. Bu sene de fındık fiyatları müdahale olmamasına rağmen memnuniyet verici. En azından önceki yıllardan daha yüksek düzeyde. 4.2, 4.3 civarında fiyatlar. Biz de desteklemeye devam ediyoruz. Bu arada bir de önerimiz oldu, alternatif ürün önerisinde bulunduk. Alternatif ürün dikecek ve ekecek olanlara 3 yıl içerisinde toplam 600 lira dekar başına ödeme yapıyoruz. Söküm için 150 lira, ürün ekmek için de 3 yıl boyunca her yıl 150 lira olmak üzere toplam 3 yılda 600 lira dekar başına alternatif ürün için para ödemesi yapıyoruz. Bunun dışında Fındık Kayıt Sistemi´ne, Çiftçi Kayıt Sistemi´ne dahil olan üreticilere ayrıca arazisi nispetinde 150 lira para veriyoruz. O parayı bu sene ilk defa mart ayı içerisinde ödeyeceğiz" dedi.


Kaynak : www.termehaber.com
Bu haber 9963 kez okunmuştur.
YORUMLAR
Bu Habere Toplam 1 Yorum Gelmiştir
fındık destekleme parası
Gönderen: erol yıldız
sayın bakanım.fındık üreticisinin tek ümidi bu para.fındıkçıya bu ödeme yapılırsa piyasa biraz canlılık kazanır.üretici tüccarın eline düşmez,fındığa kadar borca girmez,mahsulünüde yok pahasına satmaz. ben inşaatçıyım,köyde yaşıyorum,6 aydır boştayım.bu ödeme yapılırsa benimde işlerim inşallah açılacak.
18 Mart 2010, Perşembe 12:42
Ondokuzmayıs İlçesinden start alan organik çeltik yetiştiriciliği eğitimi, Alaçam Bafra, Çarşamba, Tekkeköy ve Terme ilçelerinde 200 üreticimizle buluşacak.
2011′da Doğrudan Gelir Desteği için 6 milyar TL
 
Yeni Sayfa 1
         
 

 

 
         
     
         
     
 

 

 

GAZİ, ŞEHİT ve MALÜL HABERLERİ

 

 
Haber  Blog Video Foto İlanlar

Üye Girişi

Röportaj
M. Yusuf Kandehlevî, Hayâ-tüs-Sahâbe isimli eserinin 4. cildinde çok ilginç bir hâdiseden bahsediyor. Hz. Ebûbekir'in, hilâfet yıllarında Bizans İmparator'unu İslam'a davet etmek için gönderdiği iki elçi, Bizans Sarayı'nda gördükleri Peygamber resimlerini Medine'ye döndüklerinde bütün tafsilâtıyla Halîfe Ebûbekir'e anlatırlar. İşte bu hâdisenin teferruâtı:
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Yeni Sayfa 1

TermeHaber Sitesi

TermeHaber.Com Karikatür Servisi
Reklam   l  İletişim   l   Künye   l   Gizlilik İlkeleri  l   Günün Haberleri   l   NOSTALJİ   l   Forum   l   Başkana Mesaj  l   RSS