Flash
 
22 Mayıs 2012, Salı
Seri İlan
Kategori: Cenaze İlanları
Program Arşivi

Gösterim: 841

Gösterim: 948
Terme Hava Durumu

SAMSUN

Şans Oyunları

 

Döviz Kurları
Altın Fiyatları

 




 
 
  Ana Sayfa        Terme Hakkında
Terme de Ermeni Mezalimi
Terme de Ermeni Mezalimi
02 Mart 2010, Pazartesi  13:19 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUS DONANMASININ TERME´YE ÇIKARDIĞI ERMENİ EŞKİYASININ YAPTIĞI MEZÂLİM

Rus donanması tarafından Terme´ye çıkarılan Ermeni eşkiyasınca dokuz kişinin şehid edildiği, iki kişinin yaralandığı ve on dokuz kişinin de bir kısmının kendi isteği ile bir kısmının da esir olarak götürüldüğü, ayrıca 3.100.000 kuruş kıymetinde maddî zarar verildiği tespit edildiğinden, Müslüman esirlere karşılık Rus tebeasından yirmi şahsın tevkif edildiği, şehid ve yaralılara tazminat alınmasının temini için dokuz kişinin daha tevkif edilmesi ve tazminat mikdarının tespit edilmesi hakkında.


Bâb-ı Âlî


Dâhiliye Nezâreti


Emniyyet-i Umûmiyye Müdîriyeti


Rus donanması tarafından Terme´ye çıkarılan Ermeni eşkıyâsı tarafından ihrâk edilen mebânî-i resmiyye ile telefât mikdârını vesâ’ireyi mübeyyin cedvelin sûretidir.


 


Dokuz şehîd


İki mecrûh


On dokuz esîr            Aslına mutâbıkdır.


Fî 15 Kânûn-ı Evvel sene 1332


Emniyyet-i Umûmiyye Kalem-i Husûsî Müdîriyeti


 


Bin üç yüz otuz iki senesi Teşrîn-i Evvel´in yirminci perşenbe günü Rus donanması tarafından çıkarılan Ermeni çeteleri Terme kazâsına duhûl ederek ihrâk etmiş oldukları mağaza, dükkân, kahve, otel, hân ve hâne eşyası, dükkân eşyası vesâ’ire, ma‘rifetimizle bi´l-keşf esâmîsi bâlâda muharrer olduğu üzere cem‘an üç milyon yüz bin guruş kıymetinde zarar u ziyân vukû‘ bulduğunu tasdîk ederiz.


Fî 23 Teşrîn-i Sânî sene 1332


 


Bâb-ı Âlî


Hâriciye Nezâreti


Umûr-ı Siyâsiyye Müdîriyyet-i Umûmiyyesi


Mühimme Kalemi


Umûmî numara: 91604


Husûsî numara: 1794


22 Kânûn-ı Evvel [1]332


Fî 3 Kânûn-ı Sânî [1]916 [1917]


Dâhiliye Nezâretine


Emniyyet-i Umûmiyye Müdîriyeti İkinci Şu‘besi´nden muharrer 15 Kânûn-ı Evvel sene [1]332 târîhli ve 217 husûsî rakamlı tezkire-i aliyye-i âsafâneleri ahzolundu.


 


Ermeni eşkıyâsı tarafından Terme´ye vukû‘ bulan ta‘arruzda asker de dâhil olmak üzere dokuz şehîd ve iki mecrûh zâyi‘âtımız olduğu ve on dokuz kişinin esîr götürüldüğü sâlifü´z-zikr tezkire-i devletlerine melfûf cedvelin mütâla‘asından müstebân olmuşdur. Esîr edilen Müslimlere mukâbil Rusya tebe‘asından yirmi şahsın tevkîf edildiği anlaşılmakda ise de, şühedânın â’ileleri ve mecrûhîn için tazmînât istihsâli zımnında da tevkîfât icrâsı müterettib olduğundan işbu yirmi kişiden mâ‘adâ tebe‘a-i merkûmeden ayrıca dokuz şahsının[şahsın] tevkîfiyle diyâr-ı ba‘îdeden birine i‘zâmları ve şehîd â’ileleriyle mecrûhîn için istihsâli lâzım gelen tazmînât mikdârı da takdîr ve tahmîn olunarak mevkûfînin isimleriyle birlikde nezâret-i âcîziye iş‘ârı mütemennâdır.


Tevkîf edilen yirmi kişi miyânında bulunan Nikola Kakolidis, Gabriyel Kotanof nâmlarındaki eşhâsın seyri ilerlemiş verem illetine mübtelâ oldukları Amerika Sefâreti´nden beyân edilmiş ve kezâlik mevkûfînden altmış yaşlarındaki Jorj Korubakalis (Georges Cauroubakalis) nâmındaki şahsın da romatizma, âlâm-ı kebediyye, sarılık ve iltihâb-ı mesâneye mübtelâ idüğü sefâretden gönderilen tabîb raporunda tezkâr kılınmış olmağla ifâdât-ı mezkûre sahîh olduğu takdîrde bunların yerine tâmmü´s-sıhha kesân tevkîf edilmesi için iktizâ-yı hâlin inbâsı menût-ı himem-i aliyye-i âsafîleridir. Emr ü fermân.


 


(Hasârât-ı mâddiyye üç milyon yüz bin guruş kıymetindedir. Tazmîn-i hasârât ne sûretle icrâ etdirilmek münâsib olacağını ta‘yîn için müsteşâr beyefendi hazretleri hukûk müşâvirimiz efendiyle görüşeceklerdir. Pusulası müsteşâr beyefendiye takdîm edilmişdir.)


 


Pusula Hukûk Müşâvirliği´ne havâle buyuruldu.


Askerler muhârebe-i muntazamada terk-i hayat etmediklerinden ve esîr gidenlerden ihtiyârıyla iltihâk edenlerin tefrîki kâbil olmadığından cümlesi hakkında mukâbele-i bi´l-misle karâr verilmişdir.  


BOA. HR. SYS. HU, kr. 122, dos. 7, nr. 1, 11-12, 29, 31, 1916. XI. 13



Kaynak : www.termehaber.com
Bu haber 251 kez okunmuştur.
Termede Önemli Telefonlar
Termenin Çevre Güzellikleri
 
Yeni Sayfa 1
         
 

 

 
         
     
         
     
 

 

 

GAZİ, ŞEHİT ve MALÜL HABERLERİ

 

 
Haber  Blog Video Foto İlanlar

Üye Girişi

Röportaj
M. Yusuf Kandehlevî, Hayâ-tüs-Sahâbe isimli eserinin 4. cildinde çok ilginç bir hâdiseden bahsediyor. Hz. Ebûbekir'in, hilâfet yıllarında Bizans İmparator'unu İslam'a davet etmek için gönderdiği iki elçi, Bizans Sarayı'nda gördükleri Peygamber resimlerini Medine'ye döndüklerinde bütün tafsilâtıyla Halîfe Ebûbekir'e anlatırlar. İşte bu hâdisenin teferruâtı:
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Yeni Sayfa 1

TermeHaber Sitesi

TermeHaber.Com Karikatür Servisi
Reklam   l  İletişim   l   Künye   l   Gizlilik İlkeleri  l   Günün Haberleri   l   NOSTALJİ   l   Forum   l   Başkana Mesaj  l   RSS