'
05 Eylul 2010, Perşembe
 
Yeni Sayfa 1       
 
  Ana Sayfa        Dünya Gündemi
Şili Depremi Günü Kısaltmış Olabilir
Resmi büyütmek için tıklayın NASA'dan Bir Bilim Adamı, Şili Depreminin Dünyanın Dönme Süresini Kısaltmış Olabileceğini Belirtti.
04 Mart 2010, Çarşamba  00:58 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NASA´dan bir bilim adamı, Şili´de geçen cumartesi günü meydana gelen 8,8 büyüklüğündeki depremin, dünyanın kendi çevresinde dönme süresini kısaltmış olabileceğini belirtti.

NASA´nın California eyaletinin Pasadena kentindeki jet motorları araştırma laboratuvarından Richard Gross, depremin, bir günü, 1,26 mikrosaniye (saniyenin milyonda biri) kadar kısaltmış olabileceğini söyledi.

Gross, bir depremin, Dünya´nın kütlesinin bir bölümünü eksenine doğru iterek gezegenin daha hızlı dönmesine yol açabileceğini ya da kütleyi eksenden uzaklaştırarak gezegeni yavaşlatabileceğini kaydetti.

Bilim adamı, ancak büyük bir depremin, günün uzunluğunda yapacağı fark çok çok küçük olduğu için bilim adamlarının bunu doğrudan tespit edemediğini de ifade etti.

ÖLÜ SAYISI 763

Şili´yi vuran 8,8 büyüklüğündeki deprem ve tsunamide ölenlerin sayısı 763´e yükseldi.

 Ülkenin acil durum kurumundan bir yetkili, hafta sonu meydana gelen depremde ölenlerin sayısının 763´e yükseldiğini kaydetti.

 Öte yandan, yağmalama olaylarının görüldüğü Concepcion kentinde sokağa çıkma yasağının uzatıldığı bildirildi.

 Polis, halkın güvenliğini sağlamak ve yağmalama olaylarının önüne geçmek için sokağa çıkma yasağının yerel saatle 18.00´den yarın 12.00´ye kadar uzatıldığını belirtti. (Anadolu Ajansı)


Kaynak : http://www.haberler.com/sili-depremi-gunu-kisaltmis-olabilir-haberi/
Bu haber 95 kez okunmuştur.
Gizli silahlar için dev bir bütçe ayıran Pentagon'un yeni projesinde pirinç tanesi büyüklüğündeki akıllı tozlar hedefi takip edecek. Sesten hızlı yeni füzeler gezegendeki herhangi bir noktayı bir saatten kısa bir sürede vurabilecek.
İngiltere'de siyahi bir anne sezeryanla beyaz tenli, sarışın ve yeşil gözlü bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Albino olmadığı kesinleşen bebek bilim insanlarını şoka uğrattı.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi

 

Yeni Sayfa 1

 

Web Hosting ve Domain Sponsoru  20 Mayıs 2010

Röportaj
Hz. Muhammed'in annesi: Onu doğurduğum zaman ellerini yere koymuş, başını göğe dikmişti
Yazarlar
Video
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok
Yeni Sayfa 1

TermeHaber Sitesi

TermeHaber.Com Karikatür Servisi
Reklam   l  İletişim   l   Künye   l   Gizlilik İlkeleri  l   Günün Haberleri   l   NOSTALJİ   l   Forum   l   Başkana Mesaj  l   RSS