Kütüphanenin kuruluşundaki çalışmalara ön ayak olan şehidin kız kardeşi Tuğba Genç, kendilerine destek veren tüm yetkililere teşekkür ederek, "Biz kardeşimiz adına bir kütüphane kurmak istediğimizde herkes bunu çok memnuniyetle karşıladı. Amacımız şehidimizin adını yaşatmak ve ona olan vefa borcumuzu bir nebze de olsun yerine getirmekti. Okuduğu okulda, oturduğu sıralarda adının yaşatılması bizim için çok önemli" dedi.
TÜM ÖĞRENCİLERE AÇIK OLACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, "Termeli şehidimizin okuduğu lise olan Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Türkiye genelinde çok sayıda yayınevi ve kitapseverin kitap desteğinde bulunduğu kütüphanenin iç mekân düzenlemesi tamamlanarak, kitaplar türlerine göre sınıflandırıldı. Bir okulumuzda şehidimizin adının yaşatılması ona olan vefamız ve minnettarlığımızın bir eseridir" diye konuştu.
Karadeniz MTAL Müdürü Mustafa Baş ise, "En zengin, en modern, en kullanılabilir kütüphaneyi kurmak istiyoruz. Öğrencilerimizin derslerine göre ilgilerine göre en güncel kitapları seçtik. Şimdilik 3000 civarında kitap var. Bu kütüphaneden sadece okulumuzun öğrencileri değil, Terme'deki bütün öğrencilerimiz faydalanabilecektir" ifadelerini kullandı.
Termeli şehit Jandarma Uzman Onbaşı Ali Genç adına Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan kütüphanede son aşamaya gelindi. İsmail AKDUMAN
kaynak : https://www.hedefhalk.com/haber/termeli-sehit-jandarma-uzman-onbasi-ali-gence-vefa-1644616