Şehit Polis Memuru Muhittin YILMAZ
Advert
Advert
Advert

Şehit Polis Memuru Muhittin YILMAZ

Şehit Polis Memuru Muhittin YILMAZ 30 Nisan 1979 – Yeşilyurt Malatya

30 Nisan 1979 günü Malatya / Yeşilyurt ilçesinde Yeşilyurt Lisesi önünde nöbet tutarken silahlı saldırı sonucu şehit olmuştur. Şehit olduğunda daha 21 yaşında olan Muhittin YILMAZ, Huriye hanım ile evli olup, ölümünden 5 ay sonra dünyaya gelen oğluna görev arkadaşları şehidimizin ismini vermişler.

 

Dünden Bugüne Şehitlerimiz Meşalemizdir.

"Vatan bölünmesin diye millet, devlet baki kalsın diye iri çınarlarımız devrildi, gül fidanlarımız soldu."

Unutmadık unutturmayacağız.

 

Muhittin YILMAZ

30/04/1979/ MALATYA

Samsun ilimizin Terme ilçesine bağlı Örencik köyünde 5 çocuklu Hanife ve Raşit çiftinin en küçük evlatları olarak 1958 yılında dünyaya geldi. Kendisini nüfusa 3 yaş büyük yazdırmışlardı. Daha 4 yaşındayken babasını kaybetti.  Başarılı bir eğitim hayatı sonrası Haydarpaşa Lisesi’nden mezun olup, Yusuf Kahraman Polis Okuluna kayıt olur. Okul sonrası çekilen görev yeri kurasında kendisine Ankara çıkmış olmasına rağmen, Kayınbraderinin Elazığ’da polis olarak görev yapmasından dolayı kurası Malatya çıkan bir arkadaşı ile görev yerini değiştirir. 1978 yılının Mart sonunda Malatya – Yeşilyurt’ta göreve başlayan şehidimiz 1978 Temmuz ayında aynı köyden Huriye hanımla evlenir ve Malatya’ya yerleşirler. Nisan ayının sonuncu günü göreve gitmek için sabah erkenden evinden çıkan şehidimiz, o dönemde yaşanan sağ – sol çatışmaları nedeni ile Yeşilyurt Lisesi önünde nöbet tutmaktadır. Nöbeti esnasında silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden şehidimizin naaşı Samsun Terme ilçesi Cumhuriyet mahallesi kabristanlığına defn edilir.  

 

Şehidimizin aynı ismi taşıyan oğlu Muhittin YILMAZ Terme  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmakta olup, aynı zamanda EMŞAV ( Emniyet Müdürlüğü Şehit Aileleri Vakfı ) Terme şubesi başkanı ve Şehit Gazi Birlik Sendikası Terme Başkanı olarak tüm şehit ailelerine yardımcı olmaktadır.

 

Dualarımız vuslata uçan şehitler kervanının aziz yolcularının üzerine olsun. Rabbim rahmet eylesin mekanları cennet olsun.

 

Şehit Polis Memuru MUHİTTİN YILMAZ (Samsun/Terme)

 

Bu vesile ile tüm şehitlerimizi Saygı, Minnet ve Rahmetle anıyoruz....

RUHLARI ŞÂD OLSUN

MEKANLARI CENNET OLSUN...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX